Ik ben Reinoud, 22 jaar oud en ik woon in Leeuwarden. Ik woon nog bij mijn ouders, dit omdat het lekker goedkoop en ik goed kan blijven door sparen, maar ook omdat ik leuke ouders heb! Mijn favoriete hobby is gamen. Dit komt voornamelijk ook omdat m'n vriendengroep dit ook doet maar ook omdat ik er vroeger al mee bezig was. Het spel waar ik in kan verdrinken is CSGO Surf.
Dit is een speciale spelmodus waarbij je zo snel mogelijk van de start naar de finish moet, met als doel jezelf steeds te verbeteren. Verder speel ik ook nog World of Tanks, Rocket League, Minecraft Dungeons en Fortnite.

Een screenshot van CSGO Surf

Na een dag werken achter de computer duik ik altijd ...achter de computer. Dan kijk ik als eerst wie van mijn vrienden online is. Wij gamen graag samen maar houden ook van kletsen dus er wordt niet altijd gegamed. Samen met een vriend heb ik voordat corona begon een Teamspeak server gebouwd van een oude computer. Dit is een programma dat er voor zorgt dat je via het internet met je vrienden kan praten, een soort bellen dus. Voor ons is het contact in de coronatijd dus niet verdwenen, sterker nog, we spreken elkaar nu elke dag omdat het gewoonte is geworden! 's Weekends spreek ik altijd fysiek met ze af. Anders wordt alles ook zo digitaal. Dan drinken we vaak (onder het genot een versnapering) een drankje en discussiëren we over allerlei onderwerpen. Na een kleine 7 maanden volledig thuis te hebben gewerkt bij Magister, hield het voor mij op in verband met een reorganisatie. Na mijn ontslag heb ik 3 weken vakantie genomen.


Aan het eind van mijn laatste week vakantie begon het werken mij alweer te kriebelen. Ik wilde weer wat doen, ik wou me vooral weer nuttig voelen. Een oud-collega wist wel iemand die snel weer nieuw werk voor mij kon vinden. Ik heb mij toen aangemeld bij Yacht. Na kennismaken bij Yacht kreeg ik al gauw twee vacatures doorgestuurd. Beide vacatures heb ik toen doorgenomen, mijn beslissing was al snel gemaakt. De vacature van Belco sprak mij erg aan! Zo gezegd, zo gedaan. Yacht maakte voor mij een afspraak voor mij met Edwin. In de mailwisseling stond dit gesprek vermeld als "1e gesprek sollicitatie". Eenmaal in gesprek met Edwin, Madelon (en niet te vergeten de kantoorhond Binq) kwam al snel het positieve nieuws op tafel. Zij wilden mij een kans te geven bij Belco! Niet direct op de functie waar ik op had gesolliciteerd maar als Support Specialist, met uitzicht op de functie Technical Support Specialist. Dit omdat ik de kennis niet had voor die functie. Ook waren ze benieuwd hoe ik tegenover de collega’s zou zijn, dus dat hadden we gelijk even getest. Ik heb Nadjib en Jorrit even kort gesproken, dat zat wel goed!

Dit ga ik dus bijleren in mijn avontuur. Vanaf 1 juni ben ik begonnen bij Belco. Mijn eerste week gaven veel indrukken hoe ze bij Belco te werk gaan en wie mijn collega’s zijn. Het leukste tot nu toe is alle informaliteit. Al het contact wordt het liefst persoonlijk gemaakt voor de beste ervaring. Ook leer ik al veel nieuwe dingen van collega’s door de tips die ik van hun krijg. Verder ga ik me eerst bezig houden met het leren van het systeem en hoe ik een goede Support Specialist wordt. Je zult me dus zeker tegen komen als je een vraag hebt!